tisdag 10 januari 2012

Gitte Klingenberg Iversen - Uppfödare av Tysk jättescheck i Danmark

Ny avler i Danmark

Jeg hedder Gitte Klingenberg Iversen. Jeg har haft kaniner i snart hele 11 år, men det er først nu jeg rigtig er begyndt som seriøs kaninavler. Jeg er medlem af Dansk kaninavlerforening, og har avlernummer 2916. Jeg har en stald med 15 bure samt et par ekstra på vej. Jeg har en stor og en lille løbegård, hvor kaninerne kan gå på græs. 

Jeg bruger rigtig meget tid på kaninerne, og går meget op i at de har det godt. Min søster Thilde på 13 år og min mor Marianne hjælper mig. 

2011 var vores første seriøse avlersæson og vi har lært en masse. Mit mål er at avle Tysk kæmpeschecke i farverne Sort og Havanna, og har også et lille projekt med at avle Isabella. 

Vi har været i Holland og Tyskland, hvor vi har indkøbt 6 kaniner til mit avlerprojekt. Jeg har også kaniner med gener fra 3 forskellige danske avlere, så jeg har et godt fundament at avle ud fra. Da der er meget få avlere af Tysk kæmpeschecke i Danmark, er jeg meget interesseret i det nordiske avlssamarbejde. Vi bor i København (2860 Søborg) og har erfaret at vi på mange måder er tættere på Sverige end på det vestlige Danmark. Derfor vil vi gerne prøve at udstille i Sydsverige og skabe relationer til svenske avlere. 

Vi har også gode relationer til avlere i Tyskland og Holland. 

Vi udstiller kaniner på lokale udstillinger på Sjælland, og udstiller på den danske landsudstilling i 2013. Vi avler 1 kuld hver 4:e uge året rundt og flere kuld i foråret. Vi sælger kaninerne via vores hjemmeside http://www.kaninhytten-iversen.dk/ samt ved annoncering i http://www.dba.dk/ og http://www.guloggratis.dk/

Jeg ser frem til nogle gode år som avler. 

Lidt om mine kaniner: 

Beauty er min første Tyske kæmpeschecke. Hun har 94,5 point. Hun er hvid med sort tegning (hel sorte gener). Hun er 3 år gammel og har fået 3 kuld, og er stadig i god form. Hende er jeg rigtig glad for!


"Beauty"


Tarzan er ungdyr fra sommeren 2011. Han har 92 point som ungdyr og er egen avl. Han har helsorte gener. Derfor bruger jeg ham i avlen.

"Tarzan"


Homer er en Havanna fra tyskland. Han har 93,5 point. Han er far til 2 kuld, og jeg forventer at bruge ham meget i avlen i 2012. 

"Homer"


Nougat er en ensfarvet Havanna fra Tyskland. Han har et meget roligt og venligt temperament, og jeg vil derfor gerne bruge ham i avlen. Han skal parres med Schön i foråret 2012. 

"Nougat"



Schön er en havanna oprindeligt fra Tyskland. Hun har 94 Point i Danmark og 97 point i Holland. Jeg ser frem til at se hendes første kuld (hos mig) i foråret 2012. 

"Schön"

  


e-mail: kaninhytten-iversen@hotmail.com