söndag 21 februari 2021

Uppfödare av Tysk Jättescheck - Oppdretter av Tysk Kæmpeschecke i Danmark


 

Præsentation af Stald Grundvad: 

Jeg hedder Susanne Grundvad Jessen og er 51 år gammel. Jeg bor sammen med min mand Bent i Brørup mellem Kolding og Esbjerg. Derudover har vi en ejendom med avl af kødkvægsracen limousine og plads til vores fælles hobby kaniner.

Vores primære fokus er de 3 kæmperacer: FRANSK VÆDDER i blå og sallander med og uden kappe siden sommeren 2018 samt TYSK KÆMPESCHECKE i farven sort siden 2010. Derudover har min mand BELGISK KÆMPE og har haft det i mere end 30 år. 

Vi bruger begge en meget stor del af vores fritid i stalden. Jeg tager mig primært af vores kaniner og står for den daglige pleje, fodring og håndtering. Ren hygge for mig er at fodre eller muge ud, mens mor med unger eller et enkelt dyr løber omkring benene på mig. Det giver mig masser af glæde og tilfredshed at omgås med dyr i dagligdagen.

Det er en stor fordel at være gift med en handyman med en stor værktøjssamling. Vi har selv bygget reolbure med 19 rum indenfor i stalden, har yderligere 12 rum og 6 hjemmelavede gulvbure til hunner med unger med direkte udgang til et stort indhegnet løbegårdsområde udenfor. Jeg nyder at have dem under tag, så man er uafhængig af vind, vejr og årstid. 

Vi fodrer med Kalv 15 iblandet Meadow Gras, myslifoder og tørrede urter. Derudover bruger vi halm, frisk hø og gulerødder. I vækstperioden plukker jeg hver dag frisk grønt og fodrer med en varieret pallette af grønt fra grøft og mark samt grene og blade. I år planlægger vi et større projekt med jordskokker, grøntkål, gulerødder og masser andre grøntsager i en nyanlagt køkkenhave.

Det er spændende at udstille, og i denne Covid-19 tid savner jeg at mødes med ligesindede og at få dyrene bedømt. Jeg har lært meget, mødt mange spændende mennesker, og det giver blod på tanden, når det går godt. De snakke man får med mange gange tilfældige personer på en udstilling kan udvikle sig til masser god faglig viden, udveksling af erfaringer samt medføre nye venskaber.

Jeg har min egen Facebook side Stald Grundvad Stald Grundvad, som jeg bruger flittigt. Den fungerer som min egen dagbog over årets gang i kaninstalden med bl.a. fotoer af avls- og ungdyr, staldforhold, nye tiltag og meget andet.

Jeg sælger en del unger til kælekaniner, da vi som udstillere har brug for en vis mængde for at kunne beholde de bedst egnede til eget udstillings- og avlsbrug. Fransk vædder er meget populær som fritgående kæledyr i hus eller lejlighed. Også efterspørgslen på dyr til slagtedyrsopdræt er markant stigende med fokus på fra jord til bord og selvforsyning.

Jeg gør en ære i  at vejlede nye ejere af en kanin fra vores opdræt, så de er bedst rustet til at få en god oplevelse med deres nye bedste ven. Typisk snakker vi om kost, håndtering, løft, sygdomstegn, hverdagspleje og toilettræning.

Jeg elsker at involvere mig i noget, der interesserer mig. Derfor er jeg Webmaster og næstformand i Kæmpe Klubben, medlem af Schecke- og Hollænderklubben Schecke- og Hollænderklubben samt bestyrelsesmedlem i Vædderklubben. Derudover er jeg bestyrelsesmedlem i min lokalforening Haderslev samt sidder i PR- og Jubilæumsudvalg i Dansk Limousineforening.   

Så fra at have forelsket mig i Madonna, min første helt egen kælekanin i 2010 fylder livet med kaniner nu en stor del af min tid – et valg jeg absolut ikke har fortrudt. Livet er fuld af overraskelser – vi ses derude. 

Susanne Grundvad Jessen
Ladelundvej 33
6650 Brørup
Tlf. 0045- 21 13 68 50

Mail: susannegrundvad@gmail.com

Sort/Svart Tysk Kæmpesckecke

Google Maps 

(Klicka på bilder för full storlek)